Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν την περιοχή η οποία  αστυνομευόταν από τον τέως Αστυνομικό Σταθμό Καλλίστης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με ανακοίνωσή της διευκρινίζει:

«- Η περιοχή αυτή αστυνομεύεται πλέον επαρκώς από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής χωρίς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα.  

– Τα αποτελέσματα αξιολογούνται τακτικά από το Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και καταγράφονται ως θετικά.

Η σημερινή διάταξη των Υπηρεσιών προέκυψε από την αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και εξορθολογισμού, με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της αστυνόμευσης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με βάση τις προτάσεις των κατά τόπους οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας και τις εισηγήσεις των τοπικών Φορέων, στις οποίες δεν περιλαμβάνονταν η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Αιγείρου».