Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση (μετά από εκείνη του περσινού Απριλίου η οποία παραμένει και αναπάντητη από το υπουργείο παιδείας), πρόκειται να προχωρήσει ο Βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ιλχάν Αχμέτ, αναφορικά με τα ζωτικής σημασίας προβλήματα που ταλανίζουν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής και τα οποία καθιστούν έως και ανέφικτη τη λειτουργία του. Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές του σχολείου προχώρησαν και σε τριήμερη αποχή από τα μαθήματά τους, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.

Το ΣΔΕ Κομοτηνής αντιμετώπιζε και πέρυσι πολλά προβλήματα, με συνέπεια ο μαθητές του να στείλουν στους αρμόδιους επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ επίσης, μόλις τον περασμένο μήνα, είχαν εκ νέου αναδείξει τα προβλήματά τους με ανάλογη επιστολή τους προς τους αρμόδιους.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ επισκεπτόμενος το σχολείο και τους μαθητές, δήλωσε:

«Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, έχω ήδη από τον Απρίλιο του 2016 καταθέσει αναφορά στη Βουλή και αναμένουμε απάντηση από το Υπουργείο… Προτίθεμαι να επαναφέρω το θέμα το επόμενο διάστημα με νέα κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, προκειμένου το Υπουργείο να μας δεσμευτεί εγγράφως ότι δεν θα χαθεί η σχολική χρόνια λόγω των δικών της ευθυνών».