Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Οργάνης του Δήμου Αρριανών, για την παραχώρηση μόνιμου ασθενοφόρου στον ορεινό οικισμό, που αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης του Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, φαίνεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης, όπως προκύπτει από απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ξανθό, «η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης που αφορά στην παραχώρηση παροπλισμένου ασθενοφόρου μάρκας FIAT, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ 7200, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Οργάνης, έχοντας εκδώσει τη σχετική απόφαση για δωρεάν παραχώρηση».

Το θέμα, πριν το ανακινήσει ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με την κοινοβουλευτική του ερώτηση, είχε απασχολήσει με τη μορφή αιτήματος του Δήμου Αρριανών, το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Κομοτηνής, και εκκρεμούσε για πολλούς μήνες ενώπιον της 4ης ΔΥΠΕ.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την παραπάνω εξέλιξη, και επαφίεται πλέον στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής και στον Δήμο Αρριανών να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραχώρηση με λειτουργικό τρόπο του συγκεκριμένου ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Οργάνης», δήλωσε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ικανοποιημένος από την εξέλιξη, και πρόσθεσε: «Αναμένουμε να δούμε την οριστική υλοποίηση του αιτήματος με την άφιξη του ασθενοφόρου και τη λειτουργική του ετοιμότητα στον οικισμό της Οργάνης».