– Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη κινηθεί για το θέμα των τουριστικών λεωφορείων, και είναι θετική για έναν στοχευμένο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Απόψεις που αποσκοπούν στην εξεύρεση λύσεων για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού και τον αισθητικό εξωραϊσμό στο κέντρο της πόλης, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, η παράταξη του «Σπάρτακου».

Ο επικεφαλής της κ. Νεκτάριος Δαπέργολας, πρότεινε την απαγόρευση της κίνησης στο κέντρο των μεγάλων οχημάτων, και τη δημιουργία περιφερειακού χώρου επιβίβασης – αποβίβασης των τουριστικών λεωφορείων, ενώ για την αναβάθμιση της όψης των κτιρίων στο τμήμα Ορφέως-Δημοκρίτου μέχρι τη Λέσχη Κομοτηναίων, πρότεινε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης ήταν θετικός για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ενώ για το θέμα των τουριστικών λεωφορείων, δήλωσε ότι ήδη έχει επιληφθεί του θέματος, προκειμένου να κάνουν χρήση του χώρου του ΚΤΕΛ, αλλά και θεώρησε ότι και η πρόταση του «Σπάρτακου» θα ήταν δυνητικά μια λύση. Όσον αφορά την υπόλοιπη κίνηση των λεωφορείων και των mini bus, είπε ότι πρόκειται για τεχνικές λεπτομέρειες που μπορούν όμως να εξεταστούν.

Το κείμενο των προτάσεων του «Σπάρτακου»

«Με δεδομένη τη σημασία του τουρισμού και του συνοδού εισοδήματος για έναν τόπο, έστω και στην ελάχιστη κλίμακα που αφορά τον δήμο μας, αδυνατούμε να καταλάβουμε την αδράνειά του. Αδράνεια και σε ζητήματα ήσσονος κόστους αλλά μείζονος σημασίας, τα οποία συνδέονται με τη δυνατότητα κάποιας αξιοποίησης του αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος που διέρχεται από την περιοχή, είτε στον άξονα Ανατολής –  Δύσης δια της Εγνατίας, είτε στον από Βορράν άξονα. Προ ημερών, συμπολίτες, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην τοπική αγορά, ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τρία αιτήματα προς άμεση ικανοποίηση που έθεσαν υπόψιν των αρμοδίων, ζητώντας και τη βοήθειά του, παρότι θα λυθούν σε άλλο επίπεδο. Με την ευκαιρία αυτή ρωτάμε τι κάνει η δημοτική Αρχή για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού και αισθητικού προβλήματος, ιδίως στην οδό Ορφέως, από όπου περνούν αναγκαστικά σχεδόν όλοι οι δημότες και η οποία υποδέχεται τους εισερχόμενους τουρίστες στην πόλη. Δεν ξέρουμε πώς νιώθουν οι δημοτικοί άρχοντες με τη σημερινή τριτοκοσμική εικόνα, αλλά επειδή εμάς μας ταλαιπωρεί και μας προσβάλλει, προτείνουμε δύο απλά και υλοποιήσιμα μέτρα:

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ1. Να εκλείψει από το κέντρο κάθε κίνηση μεγάλων οχημάτων. Πρώτα, για τατουριστικά λεωφορεία που έχουν εκεί την αφετηρία τους: δεν μπορεί η ΜΕΤRΟ, η ULUSOY ή όποιος άλλος, να φορτώνει και να ξεφορτώνει επιβάτες παρκάροντας παράνομα και επιβαρύνοντας όλη την κίνηση της πόλης. Ο δήμος οφείλει να δημιουργήσει άμεσα, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα πρακτορεία, στην άκρη της πόλης (ενδεχομένως στην ανατολική αφετηρία της αστικής γραμμής 1 – Περιφέρεια / 1ο ΤΕΕ), για όλα τα λεωφορεία χώρο στάθμευσης, από τον οποίο με την αστική συγκοινωνία θα μεταβαίνει ο επιβάτης στο κέντρο. Έτσι θα εξοικονομηθεί χώρος και για τα διερχόμενα λεωφορεία που θα μπορούν να επισκεφθούν την πόλη. Αυτό που προτείνουμε έχει ήδη γίνει σε Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, δεν χρειάζεται παρά η πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί. Αναλόγως, να πάψουν να αποβιβάζουν επιβάτες και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, είτε αυτά εξυπηρετούν μαθητές είτε κατοίκους των γύρω χωριών. Άλλος είναι ο προβλεπόμενος χώρος αποβίβασης κι όχι το κέντρο της πόλης. Ακόμη, θα βοηθούσε και η μεταφορά της αφετηρίας των  mini bus σε ένα από τα άκρα της διαδρομής τους. Πάντως επείγει η αποσυμφόρηση της μονίμως μποτιλιαρισμένης οδού, αξιοποιώντας για κίνηση και στάθμευση τον χώρο που απέμεινε μετά τον ποδηλατόδρομο.

ΟΡΦΕΩΣ ΟΚ2. Διενέργειααρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την αναβάθμιση της όψης των κτιρίων στην οδό Ορφέως στο επίμαχο τμήμα,  ίσως και στο τμήμα της Δημοκρίτου μέχρι τη Λέσχη Κομοτηναίων. Είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές και σύγχρονες, αλλά και για να κινητοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα ευθύνης για την εικόνα του αστικού τοπίου. Τα γράψαμε στις προτάσεις μας για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, το επαναφέρουμε. Δυστυχώς η συγκυρία δεν επιτρέπει να ζητήσουμε άλλα, πολύ βασικά πράγματα, με μεγαλύτερο κόστος, π.χ. τη δημιουργία μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία επί ελληνικού εδάφους και την οργανωμένη προβολή της περιοχής μας εκεί. Όμως ας πράξουμε αυτό που σήμερα περνάει από το χέρι μας, πριν μας βουλιάξει όλους η κρίση».