Τον Πρόεδρο του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Σταύρο Μπένο, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κομοτηνή για τη 10η γενική συνέλευση του Σωματείου, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Η επίσκεψη έδωσε την δυνατότητα στις δυο πλευρές να παραθέσουν ιδέες και απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή των αρχαιολογικών χώρων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη σημασία της διεξαγωγής του Via Egnatia για την προβολή της περιοχής.

Ο κ. Τσαλικίδης δώρισε στον κ. Μπένο αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα της Ροδόπης, και δήλωσε: «Με αφορμή τη 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα” στην Περιφέρειά μας, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρόεδρό του κ. Μπένο σε μία εποικοδομητική συνάντηση, που είχε ως στόχο τη συζήτηση για τους τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης των σημαντικών μνημείων της Ροδόπης, με κορωνίδα του ενδιαφέροντος να αποτελεί το Αρχαίο Θέατρο και το Σπήλαιο της Μαρώνειας. Επιπλέον, με δεδομένο πως η 10η συνέλευση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Via Egnatia το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, συζητήσαμε για τη σημασία που έχει η ανάδειξη όλων των μνημείων εκατέρωθεν της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με σεβασμό πάντα στην ιστορία. Επιπλέον μιλήσαμε για τη χρήση της τεχνολογίας στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης μας, μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής που θα δίνει τη δυνατότητα για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής».