Τον Δήμο Νέστου του νομού Καβάλας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, να συζητήσει με τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τους αντιδημάρχους για θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Αυτό που δεν αναφέρεται όμως στο δελτίο Τύπου του περιφερειάρχη, είναι η παρουσία στη συνάντηση του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη, και του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου, Αναστάσιου Ναθαναήλ.

«Στη σύσκεψη που έγινε, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα του Δήμου και κυρίως για την ανάγκη εκπόνησης και υλοποίησης έργων υποδομής, με σημαντικότερα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα ύδρευσης, στα οποία εστίασαν οι τοπικοί φορείς, ενώ συζητήθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, και προστίθεται αναφορικά με τους παριστάμενους: «Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Αναστάσιος Παράσχου, και ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κ. Θωμάς Καραβάς».

Ωστόσο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία με την οποία συνοδευόταν το δελτίο Τύπου, στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος κατά τις πληροφορίες αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Καβάλας με τη ΝΔ, καθώς και ο ο εκλεγμένος με την περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιος Ναθαναήλ, που καθόταν δίπλα του.

 Μορφίδης: «Αρραβώνας ΝΔ – Χρυσής Αυγής»

«Η κοινή παρουσία του συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη, και του περιφερειακού συμβούλου της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιου Ναθαναηλίδη, επισημοποιεί τον «αρραβώνα» των δύο κομμάτων τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας» επισήμανε στο koutipandoras.gr ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης, τονίζοντας πως ο κ. Λαζαρίδης είναι στενός συνεργάτης και άνθρωπος του προέδρου της ΝΔ.

Στην ερώτηση αν ο κ. Μέτιος κάλεσε λοιπά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου που πρόσκεινται σε άλλες παρατάξει, ο κ. Μορφίδης απάντησε πως εξ όσων γνωρίζει δεν προσεκλήθη κανένας άλλων πλην των παρόντων, ασχέτως αν «υπάρχει περιφερειακός σύμβουλος από τον Δήμο Νέστου που ανήκει στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ». «Εδώ δεν καλέστηκαν οι αντιπεριφερειάρχες από την Καβάλα…», συμπλήρωσε δηκτικά, και έκανε λόγο για «επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές από πλευράς Νέας Δημοκρατίας προς άγραν ψήφων στα θολά νερά της ακροδεξιάς».

Λαζαρίδης: «Δεν με ενδιαφέρει η φυλλάδα σας»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον κ. Λαζαρίδη «προκειμένου να έχουμε – ως οφείλουμε – την άποψή του για τα όσα προσάπτει στη ΝΔ ο κ. Μορφίδης», όπως τονίζει στο σχετικό του δημοσίευμα, και συμπληρώνει: «Το στέλεχος της ΝΔ, αν και ευγενικός μέχρι να ακούσει το μέσο που ζητά την τοποθέτησή του, επέλεξε να μας κλείσει το τηλέφωνο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν με ενδιαφέρει η φυλλάδας σας κύριε…».  Συγκεκριμένα, ρωτήσαμε τον πρώην αρθρογράφο της «Ελεύθερης Ώρας» αν γνώριζε πως κατά τη συνάντηση στον Δήμο Νέστου καθόταν δίπλα του ένας περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής. «Εγώ, δεν κάλεσα κανέναν. Πήγα απλά σε μία επίσκεψη…», απάντησε, και όταν επανήλθαμε ρωτώντας τον αν τον κάλεσε στη συνάντηση ο κ. Μέτιος, άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του. «Δεν θα σας δώσω αναφορά» και «δεν σας φοβάμαι», ήταν τα λόγια του. Στην προσπάθειά μας να του εξηγήσουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να τον φοβίσουμε και πως το μόνο που κάνουμε είναι να του παραθέτουμε δημοσιογραφικά ερωτήματα, απάντησε πριν μας κλείσει το τηλέφωνο: «Δεν με ενδιαφέρει η φυλλάδα που δουλεύετε…».

Πηγή: koutipandoras.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news