Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη καταθέτει με γραπτή του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, και εκφράζει την πεποίθηση οτι οι δικαστές που θα εξετάσουν την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα, θα αποφανθούν περί του νομίμου της λειτουργίας του ως αιρετού δημόσιου λειτουργού.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Πατακάκης αναφέρει:

«Κατά τη 15η Νοεμβρίου 2017, το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο το οποίο εκδίκασε την υπόθεση για την ασφάλιση των οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για το έτος 2014-2015, δεν έλαβε υπ’ όψιν του τις αποφάσεις δύο Συλλογικών Οργάνων που πάρθηκαν ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα όργανα αυτά (Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), με εξουσιοδότησαν να προβώ στη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης για την ασφάλιση των οχημάτων, για λόγους κατεπείγοντος, και επειδή υπολειπόταν μόλις μία μέρα για τη λήξη της ασφάλισης των οχημάτων, με κίνδυνο να μείνουν ανασφάλιστα οχήματα απαραίτητα για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. 

Η διαδικασία αυτή ελέγχθηκε στο σύνολό της από τον δημοσιονομικό έλεγχο, και πληρώθηκε η δαπάνη της ως νόμιμη.

Το Δικαστήριο μας καταδίκασε με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι δεν λάβαμε υπ’ όψιν μας την προσφορά του προηγούμενου αναδόχου, η οποία ωστόσο κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο, καταδικάζοντάς μας γιατί … απλά εφαρμόσαμε τον νόμο περί απ’ ευθείας ανάθεσης, που είναι απόλυτα σαφής όσον αφορά τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και την οποία τηρήσαμε κατά γράμμα.

Παρά το άδικο αυτό αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, η εμπιστοσύνη μου απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλονίστηκε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ανώτεροι Δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεσή μου σε δεύτερο βαθμό θα πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη.

Συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντα μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και να αγωνίζομαι καθημερινά για το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

Ανάργυρος Α. Πατακάκης

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας»