«Μπήκαν στις ράγες» τα έργα συντήρησης, κανονικά τα δρομολόγια λεωφορείων και η κυκλοφορία εμπορικών συρμών

Όπως είναι γνωστό, από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει στη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Δράμας – Κομοτηνής, λόγω των έργων συντήρησης που έχει ανακοινώσει ο διαχειριστής της υποδομής (ΟΣΕ). Στην ανακοίνωση, που είχε έκδοση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γινόταν λόγος για «επ’ αόριστον» διακοπή των δρομολογίων των επιβατικών αμαξοστοιχιών.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Με σημερινή του ανακοίνωση, αποσκοπώντας στην παροχή «υπεύθυνης ενημέρωσης» των πολιτών της Μακεδονίας και της Θράκης, ο ΟΣΕ ενημερώνει ότι η αναστολή των επιβατικών δρομολογίων μεταξύ Δράμας – Αλεξανδρούπολης θα διαρκέσει από 6 έως 9 μήνες, επισημαίνοντας πως «η παρέμβαση αυτή είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις». Διαβεβαιώνει επίσης ότι «ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν προγραμματίσει όλες οι δράσεις και ρυθμίσεις που θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από την παρέμβαση στο επιβατικό κοινό, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις».

Τονίζει δε απολογιστικά ότι μέχρι σήμερα:

  • Τα λεωφορεία που δρομολόγησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτουργούν κανονικά εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, χωρίς να έχει διατυπωθεί κανένα παράπονο μέχρι στιγμής
  • Όλα τα αιτήματα για κυκλοφορία εμπορικών συρμών έχουν ικανοποιηθεί απόλυτα και υλοποιηθεί με τις προϋποθέσεις ασφάλειας που έθεσε ο Οργανισμός.
  • Οι εργασίες της πρώτης φάσης (επισκευή γέφυρας) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
  • Εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη οι δεσμεύσεις των κονδυλίων που προορίζονται για την συντήρηση γραμμής στα τμήματα Δράμας, Λαμίας και Αλεξανδρούπολης, συνολικού ύψους 7,75 εκατ. €. Η έγκριση αυτή δίνει σαφή απάντηση σε όσους, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπάθησαν με αγαθές ή λιγότερο αγαθές προθέσεις – χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε – να εγείρουν θέματα εκ του μηδενός. Ταυτόχρονα, η έγκριση αυτή επιτρέπει στον ΟΣΕ να προχωρήσει στην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης των εργολαβιών συντήρησης και επισκευής του δικτύου ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που αναγγέλθηκε από την Διοίκηση.
  • Για την επιτάχυνση των εργασιών, άρχισαν στις 2 Νοεμβρίου 2016 εργασίες επισκευής με αυτεπιστασία του ΟΣΕ στον κρίσιμο κλάδο της γραμμής.