Σε «τσουχτερές» τιμές ξεκίνησε να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης από τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή  διάθεσης πανελλαδικά διαμορφώθηκε στο 1,145 ευρώ το λίτρο, όταν στις 30 Απριλίου είχε «κλείσει» στο 1,026 ευρώ/λίτρο ενώ πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου 2017, ήταν 0,936 ευρώ/λίτρο.

Στα βενζινάδικα του Νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή κατά την πρώτη ημέρα διάθεσης διαμορφώθηκε στο 1,152 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η μικρότερη τιμή ήταν 1,14 ευρώ ανά λίτρο.

Τον περασμένο Απρίλιο, πριν το κλείσιμο της σεζόν, η αντίστοιχη μέση τιμή σε επίπεδο νομού ήταν 1,014 ευρώ/λίτρο, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή οι Ροδοπίτες γέμιζαν τις δεξαμενές τους με κατά μέσο όρο 0,934 ευρώ/λίτρο.

Επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η νέα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία θα ορίζονται τα κριτήρια της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο. Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.