Από 1,14 ευρώ το λίτρο διατίθεται στη Ροδόπη το πετρέλαιο θέρμανσης

Τη δυνατότητα ενίσχυσης του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, θα εξετάσει το Υπουργείο Οικονομικών
petrelaio thermansis

Σε «τσουχτερές» τιμές ξεκίνησε να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης από τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή  διάθεσης πανελλαδικά διαμορφώθηκε στο 1,145 ευρώ το λίτρο, όταν στις 30 Απριλίου είχε «κλείσει» στο 1,026 ευρώ/λίτρο ενώ πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου 2017, ήταν 0,936 ευρώ/λίτρο.

Στα βενζινάδικα του Νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή κατά την πρώτη ημέρα διάθεσης διαμορφώθηκε στο 1,152 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η μικρότερη τιμή ήταν 1,14 ευρώ ανά λίτρο.

Τον περασμένο Απρίλιο, πριν το κλείσιμο της σεζόν, η αντίστοιχη μέση τιμή σε επίπεδο νομού ήταν 1,014 ευρώ/λίτρο, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή οι Ροδοπίτες γέμιζαν τις δεξαμενές τους με κατά μέσο όρο 0,934 ευρώ/λίτρο.

Επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η νέα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία θα ορίζονται τα κριτήρια της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο. Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood