Στιγμιότυπο μετά το τέλος της μεγάλης συναυλίας εκατό κιθάρων του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής/Θράκης.

Στέλιος Γκόλγκαρης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος. Ο πρώτος, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, σολίστας με διεθνείς διακρίσεις, αποτελεί έναν εκ των στυλοβατών του Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής / Θράκης. Ο δεύτερος, επίσης σολίστας με διεθνή αναγνώριση, έχει δώσει το “παρών” και στα τέσσερα Φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή. Ο τρίτος, ανερχόμενος αστέρας του χώρου, έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς του Φεστιβάλ Κομοτηνής / Θράκης.

Και οι τρεις, θα “πρωταγωνιστήσουν” στο αυριανό, 2ο Φεστιβάλ Πειραιά, όπου θα εμφανιστούν στην ίδια σκηνή με Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και όχι μόνο.

Το γεγονός προδήλως συνιστά μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής / Θράκης, αλλά και εμπεδώνει το υψηλότερο κάθε χρόνο επίπεδό του.

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, στις 10 Οκτωβρίου στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, θα συμπράξει με σολίστ λύρας και κιθάρας σε ένα ταξίδι που θα ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, θα περιδιαβαίνει στα στενά του Μπουένος Άιρες και στο αργεντίνικο τάνγκο, και θα καταλήγει στην Ανδαλουσία και στους εκρηκτικούς ήχους της ισπανικής μουσικής.

Η συναυλία θα ανοίξει με αποσπάσματα από το μπαλέτο Απόλλων Μουσηγέτης του Igor Stravinsky. Θα ακολουθήσει το Κονσέρτο για Αρχαία Ελληνική Λύρα και Ορχήστρα του Νίκου Ξανθούλη με τον ίδιο τον συνθέτη ως σολίστ, ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με το Κιθαριστικό Ντουέτο Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης) που θα ερμηνεύσει έργα του Astor Piazzolla σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει μέρη από την οπερέτα του Σπύρου Σαμάρα «H πριγκίπισσα της Σάσωνος», ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Κονσέρτο «Andaluz» για τέσσερις Κιθάρες και Ορχήστρα του Joaquin Rodrigo, που θα ερμηνεύσουν ο Μιχάλης Σουρβίνος και οι νέοι κιθαρίστες Γιώργος Γκόλγκαρης, Γιώργος Δεληγιώργης και Χριστόδουλος Μπενετάτος.

Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης.