Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων, που έχουν κατατεθεί από πολίτες, για την ελεύθερη διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού. Μάλιστα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα πρώτα 1.370 εγκεκριμένα αιτήματα, εκ των οποίων τα 759 αφορούν σε κατοίκους του νομού Ροδόπης (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Η δημοσιοποίηση του καταλόγου έγινε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, κι ενώ ακολουθούσε ένα «νεκρό» υπηρεσιακά 4ημερο, ένεκα της γιορτής των Χριστουγέννων. Συνέπεια αυτού ήταν να εξακολουθούν να πληρώνουν διόδια και όσοι συμπεριλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο.

Το ερώτημα που μας θέτουν αρκετοί αναγνώστες μας, αφορά στο πότε θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της ελεύθερης διέλευσης για τους πολίτες που έχουν ήδη καταστεί δικαιούχοι.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την «Εγνατία Α.Ε.», μας δηλώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία του συστήματος που θα εξυπηρετήσει με αξιοπιστία την εφαρμογή του μέτρου της ελεύθερης διέλευσης. Επισημαίνεται δε ότι ανασταλτικός παράγοντας στην όλη προσπάθεια αποτελεί το γεγονός ότι συνέπεσε χρονικά με την «καρδιά» της περιόδου των γιορτών.

Τούτων δοθέντων, η ισχύς των απαλλαγών για όσους τις δικαιούνται, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες μετά την είσοδο του νέου έτους, χωρίς να είναι εφικτός ο προσδιορισμός ακριβούς ημερομηνίας.