παιδΑνοίγει στις 25 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” που απευθύνεται σε εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες και αφορά στην δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Κάλεσμα συμμετοχής στο πρόγραμμα απηύθυναν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Νατάσα Λιβεριάδου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας -Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος. Όπως έγινε γνωστό, περισσότερα από 400 παιδιά αναμένεται να φιλοξενηθούν και φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μέσω της δράσης ενώ θα λειτουργήσουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 5,5 έως 12 ετών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:
α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι
αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις παρακάτω  κατηγορίες Δομών:

-Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών  (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2014) και νήπια και παιδιά από 2,5 ετών συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2014), μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής
στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) και παιδιά με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.
Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και
-Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), για παιδιά με
αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.
γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και  36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €

Στις γυναίκες που θα επιλεγούν, θα προσφέρονται θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για τα τέκνα τους, από τις προαναφερόμενες Δομές. Η διάθεση των θέσεων στις ωφελούμενες θα γίνεται μέσω «Εντολών Τοποθέτησης» από την E.E.T.A.A.
Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αυτές θα καλύπτονται από τον πίνακα επιλαχουσών, η διάρκεια ισχύος του οποίου λήγει με τη λήξη του εκάστοτε τρέχοντος σχολικού έτους.

Η Υποβολή των  «αιτήσεων συμμετοχής », με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα διαρκέσει από τις  25/07 έως και 04/08 και ΜΟΝΟ ταχυρδρομικά ή με COURIER.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25310 23175 , 25310 72414, ενώ η Γραμματεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» θα λειτουργεί στις 25, 28, 29, 30, 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου από τις 07 το πρωί  έως τις 6 το απόγευμα και στις 2, 3 και 4 Αυγούστου  από τις 07 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των δημοτών.