ΣΥΝΤΑλέξης Μητρόπουλος: «Μπαίνουμε σε «κολασμένο» εξάμηνο για τον ελληνικό λαό»

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει:

Η άρνηση της μνημονιακής κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και να αποκαταστήσει τους μισθούς των ένστολων συνιστά ανοικτή συνταγματική εκτροπή.
Αποδεικνύει ταυτόχρονα αυτό που παλιότερα είχαμε υποστηρίξει, ότι δηλαδή η κυβέρνηση, με τις Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ (που είχαν ψηφιστεί ως παράρτημα του β’ Μνημονίου ν.4046/2012) που παρέδωσε στους δανειστές τον Δεκέμβριο του 2012, έχει παραιτηθεί από τη διαπραγμάτευση ακόμη και επιμέρους ρυθμίσεων του Μνημονίου.
Καλούμε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, όπως επίσης να αποκαταστήσει όλο το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αξιώνουμε να μην εφαρμόσει την προσεχή Τρίτη 1η Ιουλίου 2014 τις σκληρές μνημονιακές ρυθμίσεις για περικοπή των επικουρικών συντάξεων και «τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαΰλωσή τους.

Καλούμε την κυβέρνηση:

– Να μην καταργήσει τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στηρίζονται οι φτωχότερες εργατικές οικογένειες.

– Να ακυρώσει τη ρύθμιση για τη μερική εγγύηση των συντάξεων (μόνο δηλαδή της βασικής από 1-1-2015), και να την επεκτείνει και στο λεγόμενο «αναλογικό» της μέρος, ώστε οι συντάξεις να μην μετατραπούν σε «επιδόματα».

Κυρίως την καλούμε να μη συνεχίσει το εθνοκτόνο πρόγραμμα του Μνημονίου για την πώληση με διαδικασίες ρευστοποίησης των κυριότερων στοιχείων του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της χώρας.

– Να μην ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, να μην παραδώσει τις παραλίες και τα δημόσια αγαθά, το νερό, την ενέργεια κ.ά. στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο και στις ξένες κρατικές εταιρίες.

Διαφορετικά, θα έχει διαπράξει συνταγματική εκτροπή και θα είναι έκθετη στα μάτια του ελληνικού λαού, κυρίως μάλιστα της νέας γενιάς, της οποίας αποστερεί το εργασιακό, οικογενειακό και εθνικό μέλλον».