ΕΚΜΕΕκδήλωση Γευσιγνωσίας με προσκεκλημένη την κορυφαία chef της Πόλης, κ. Μαρία Εκμεκτσίογλου, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο της «1ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Η συγκεκριμένη παράλληλη εκδήλωση, διοργανώνεται με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ως κυρίαρχου στοιχείου της ταυτότητας και του πολιτισμού της περιοχής.

Η σύγχρονη…Λωξάντρα της Πόλης, με μαεστρία, μεράκι, και με τον δικό της εύγλωττο τρόπο, θα παρουσιάσει συνταγές με στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ξανθιώτικη γαστρονομία, βασισμένες σε ντόπια προϊόντα και υλικά.

Άλλωστε, η θρακική κουζίνα χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό ευωδιών, γεύσεων και παραδόσεων από Ανατολή και Δύση, καθώς υπήρξε για αιώνες πέρασμα λαών και ανθρώπων με διαφορετικά ήθη και έθιμα, με διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία.

Σε μια γιορτή γεύσεων, αρωμάτων και δημιουργίας, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού, επιχειρήσεις και παραγωγοί τροφίμων και ποτών, θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Πέρα από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει για τις συνταγές της η κ. Εκμεκτσίογλου, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση και άλλα συστατικά της Ξανθιώτικης γαστρονομίας, όπως τα φημισμένα κρασιά και γλυκά, οι ξηροί καρποί, ο αρωματικός καφές κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στην εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Ξάνθης (κ. Σοφία Τσελεπίδου), στα τηλέφωνα 2541022533 & 2541025105 (εσωτ. 5).