Μετά από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο Βουλευτής Ξάνθης, κ. Στάθης Γιαννακίδης, ετοιμάζεται να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχοντας ως αρμοδιότητα τα ζητήματα του ΕΣΠΑ.

Ο νέος Υφυπουργός Οικονομίας γεννήθηκε στην Καβάλα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1985, μεγάλωσε και ζει στη Ξάνθη, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής καθώς και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.