Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα για ένατη σεζόν, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που απαρτίζεται από πολυαγαπημένους ηθοποιούς και προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Η παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας, με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά), καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό Θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τον φετινό χειμώνα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών, στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, κάνοντας την Αθήνα να ξαναμονολογήσει «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…».

Το έργο:

Δύο αδελφές (κανονικές…), και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους. Οι συγγενείς όμως που τις συντρέχουν, παρουσιάζουν περίεργες και «λανθάνουσες» συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο … κάπως, μια μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στη μαντίλα, ο παραγιός δεν είναι Αλβανός – είναι πέφτουλας, το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους,  Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor, ο αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο (!), σε κάποιους (στους πιο πολλούς) αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία, ο ίδιος ο νεκρός … κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι, και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση, ανακράζει «τίποτα δεν είμαστε βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!». Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα! Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές – ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.

Τη μαύρη αυτή κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Θωμάς Πανδής, Νίκος Πολυδερόπουλος, Αλέξανδρος Ρήγας, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Θανάσης Τούμπουλης, Παύλος Χαϊκάλης, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Σκηνικά: Αλανιάδη Μαρία – Στασινού Αγνή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

Παραγωγή: Κατσιβαρδέλος Γιώργος

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21:30, στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής.

Τιμές εισιτηρίων:

Μειωμένα: 15 ευρώ.

Προπώληση: 15 ευρώ.

Γενική είσοδος: 20 ευρώ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Βιβλιοπωλείο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ» Κομοτηνής (2531084040), RAINTICKET (6946126051) και στο viva.gr