Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλιάς γέφυρας Κομψάτου, αποφασίστηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, μετά την κατάρρευση της «νεότερης» γέφυρας.

Αποφασίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας και στην παλιά γέφυρα του Ιάσμου!Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, η κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων θα διεξάγεται από τη διασταύρωση Πολυάνθου – Αμβροσίας, μέσω Μωσαϊκού – Γαλήνης – Ιάσμου, και αντίστροφα, μέχρι και την εκτίμηση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ υπό τον κ. Τσαλικίδη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιάσμου, ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Ροδόπης, ο Τμηματάρχης Δομών και Περιβάλλοντος Ροδόπης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης, ο Διευθυντής του 3ου Επιτελικού Γραφείου της 21ης Ταξιαρχίας, ο Διοικητής Μηχανικού της 21ης Ταξιαρχίας, καθώς και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.