«Το “Γηράσκω δ’αεί πολλά διδασκόμενος” είναι άμεσα συνυφασμένο με τη διαρκή επιμόρφωση, ενώ ταυτίζεται με τη δίψα και την ακούραστη αγάπη των ανθρώπων για μάθηση», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης στην τελετή λήξης των διαλέξεων της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής δια Βίου Μάθησης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2017-2018, και συμπλήρωσε: «Οι αξίες αυτές αποτυπώνονται σήμερα εδώ με την παρουσία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ΑΕΙ και ΤΕΙ, και όλων των πολιτών που ενεργά στήριξαν την προσπάθεια να καταστεί η Ακαδημία Δια Βίου Μάθησης ένας θεσμός».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τους επίσημους προσκεκλημένους στους δικαιούχους συμμετέχοντες της δράσης, Βεβαιώσεις Παρακολούθησης, με τον κ. Τσαλικίδη να προσθέτει πως «με γνώμονα πάντα αυτή την επιθυμία, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κοιτάζει μπροστά ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας, επενδύοντας στον θεσμό της “ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ”, μια προσπάθεια που απευθύνεται στους πολίτες της Περιφέρειας παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε «ζωντανή» διαδικτυακή σύνδεση με τις έξι πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι διαλέξεις (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα), υπό την οργάνωση των υπηρεσιακών στελεχών του Τμήματος Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε: «Η συμμετοχή του κόσμου είναι αυτό που μας δίνει ώθηση και δύναμη στην εξέλιξη του θεσμού αυτού. Οφείλω όμως μέγιστες ευχαριστίες στους καθηγητές, που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαλέξεις τους, ενώ σε αλληλεπίδραση με το κοινό έχτισαν έναν δίαυλο συνδιαλλαγής γνώσης. Δεσμευόμαστε ως Περιφέρεια για την προώθηση και άλλων, εξαιρετικά εποικοδομητικών δράσεων το επόμενο διάστημα».