Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ροδόπης (ΣΕΕΥ), αναφέρει:

«Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθ. Καραμπίνης, γράφει ιστορία! Απέλυσε 6 εργαζομένους σε Κομοτηνή, 8 σε Ξάνθη και 2 σε Αλεξανδρούπολη, από τις υπηρεσίες φύλαξης, και αφήνει αφύλακτες όλες τις σχολές του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή! Το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ροδόπης, ζητά την άμεση τακτοποίηση των απολυμένων εργαζομένων του ΔΠΘ. Για ακόμη μια φορά την πληρώνει ο εργαζόμενος των 250 – 360 ευρώ. Το εύκολο θύμα!

Δεύτερη φορά σε διάστημα τριών μηνών, που ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κ. Καραμπίνης, μαζι με τους συνεργάτες του (Αντιπρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους), αποφασίζουν να διώξουν οικογενειάρχες ανθρώπους με πολλά χρόνια εργασίας στο πανεπιστήμιο, και φυσικά χωρίς ένα κριτήριο και μισθούς πείνας!

Να θυμήσουμε, οτι είχε προβεί ξανά σε μια τέτοια ενέργεια, Άγιες ημέρες, και συγκεκριμένα τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, που τότε είχε απολύσει 11 φύλακες!

Πέρα το να μείνουν άνεργοι οι άνθρωποι, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι σχολές του Πανεπιστημίου μένουν 24 ώρες χωρίς φύλαξη! Συγκεκριμένα: 24 ώρες δεν υπάρχει φύλαξη:

– Στο κτίριο της Σχολής ΤΕΦΑΑ, στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ, στο γήπεδο ποδοσφαίρου (ενώ υπάρχει άτομο για εξυπηρέτηση στο κολυμβητήριο).

– Στη νέα νομική σχολή όπου εκτός από υλικά όπως γνωρίζουμε όλοι υπάρχουν χιλιάδες τόμοι από βιβλία.

– Στο τμήμα φιλολογίας, προκάτ, αμφιθέατρο μεγάλο στις εστίες.

– Στον χώρο της πανεπιστημιούπολης τα Σαββατοκύριακα στο κτίριο της Πρυτανείας υπάρχει άτομο τις καθημερινές μόνο πρωινές ώρες.

– Στη σχολή πολιτικών επιστημών και στη μεταλλουργικής.

– Στο κτίριο μέσα στην πόλη της σχολής παρευξεινίων (παλιά νομική), η φύλαξη γίνεται μόνο απόγευμα και βράδυ.

Για όλες αυτές τις Σχολές υπάρχει ένα άτομο στην Κεντρική Πύλη Πανεπιστημιούπολης, και ένα άτομο περιπολία με Ι.Χ. Με λίγα λόγια, γίνονται απολύσεις και αφήνουν στο έλεος όλα τα δημόσια κτίρια, και φυσικά τα ερωτήματα είναι πολλά!

Να συμπληρώσουμε, ότι οι υπόλοιποι που υπογράψανε την καινούρια σύμβαση ο μισθός τους θα κυμαίνεται από 298 ευρώ τον μήνα, και αν έχουνε νυχτερινά – Κυριακές, θα φτάνει στα 350 ευρώ.

Ο Πρύτανης όπως αναφέρει για να δικαιολογήσει αυτές του τις πράξεις, τα ρίχνει στο οικονομικό. Σίγουρα υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η μόνη λύση είναι η απόλυση (δεν απολύεις δεύτερη ημέρα του Πάσχα χωρίς να ενημερώσεις και χωρίς να του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει κάτι – ούτε φυσικά και την κρίσιμη εβδομάδα του δημοψηφίσματος).

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Μαζεύεις το προσωπικό, και αφού του κάνεις γνωστό το πρόβλημα, προσπαθείς με διάφορους τρόπους, είτε με καταλήψεις, ενημερώνεις τα μέσα ενημέρωσης για να αναδείξεις το πρόβλημα και να έρθουν τα καλύτερα – θετικά αποτελέσματα, τόσο για το πανεπιστήμιο όσο και για τους εργαζόμενους.

Ερώτηση προς όλους αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις: ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ 2.500-3.500 ΕΥΡΩ;».