Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Θράκης, καλεί τα μέλη της να ενώσουν τη φωνή τους με την υπόλοιπη κοινωνία, αναφέροντας:

«Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο που επί μια εικοσαετία έχουν ξεκινήσει διαδοχικές κυβερνήσεις στο όνομα τάχα της διάσωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή την ολοκληρωτική διάλυσή της.

– Αυξήσεις ηλικιακών ορίων που προσδιορίζουν σύνταξη στα βαθιά γεράματα.

– Μειώσεις συντάξεων που τις καθιστούν προνοιακά επιδόματα.

– Αυξήσεις εισφορών για όλους, ιδιαίτερα σκληρές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που τους οδηγούν εκτός ασφάλισης, εκτός επαγγέλματος, και τα Ταμεία σε νέα αφαίμαξη πόρων.

– Βίαιη ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης σε έναν, χωρίς μελέτη, χωρίς διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς μεταβατικές διατάξεις και χωρίς τον απαραίτητο χρόνο ωρίμανσης μιας τόσο μεγάλης ενοποίησης, που θα σημάνει διοικητικό και λειτουργικό χάος και απίστευτη ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένων.  

Η ψήφιση αυτού του σχεδίου νόμου – έκτρωμα, αφού φυσικά πάρει και την έγκριση των δυνάμεων κατοχής της χώρας (E.K.T. – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.), θα ολοκληρώσει την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, με συντάξιμες παροχές που θα αρκούν για να φυτοζωεί, καθώς και με ουρές στα διαλυμένα νοσοκομεία και σε κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία για υποτυπώδη περίθαλψη.

Αυτός ο μονόδρομος που μας έχουν επιβάλλει επί έξι συνεχόμενα χρόνια, είναι πια καθαρό ότι δεν θα τελειώσει ποτέ· η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται σε συνεχή πορεία εξαθλίωσης· μέχρι πότε θα το αποδεχόμαστε;!

Η αντίσταση στην ψήφιση αυτού του ασφαλιστικού, μπορεί να αποτελέσει την αρχή  επιβολής του δικού μας μονόδρομου, με στόχο:

– Την κατάργηση των μνημονίων και της μόνιμης δουλείας.

– Τη στάση πληρωμών και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, που δεν μας ανήκει και δεν το αναγνωρίζουμε.

– Την εθνικοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο των Τραπεζών.

– Την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων από αυτούς που πλούτισαν από τη διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών τους.

– Την εφαρμογή απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, με βάση τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, και στόχο επιτέλους να πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου που μόνιμα φοροδιαφεύγουν.

– Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων (ξεπούλημα δημόσιου πλούτου), στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, ανάκτηση στρατηγικών κλάδων της οικονομίας, γενναία αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, για να αποτελέσουν τα ουσιαστικά εργαλεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας υπέρ του λαού και των κοινωνικών αναγκών.

Για να βαδίσουμε με επιτυχία τον δικό μας μονόδρομο, καλούμε όλους τους Μηχανικούς, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα, με πρώτο σταθμό την Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου».