ΕΜΔΥΔΑΣΗ Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Θράκης, συμμετέχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.

«Ούτε ένας Μηχανικός στη δουλειά», είναι το σύνθημα της ανακοίνωσης της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, στην οποία αναφέρονται τα αιτήματα:

«Διεκδικούμε:

– Το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, αρνούμενοι να δεχτούμε τις απολύσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση μέσω των Δικαστηρίων και της βιομηχανίας προσφυγών που χρησιμοποιεί.

– Το δικαίωμα σε ένα δίκαιο φορολογικό, αρνούμενοι τη ληστρική φοροεπιδρομή που στραγγίζει το ήδη αποδεκατισμένο εισόδημά μας.

– Τη διατήρηση και βελτίωση του Δημόσιου Τομέα, στον αντίποδα της πλήρους διάλυσής του, που μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, καταργήσεων και της δραματικής συρρίκνωσης όσων απομένουν, προωθεί η Κυβέρνηση.

– Την καταδίκη της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και της κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

– Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, δημόσια υγεία, παιδεία, υποδομές και κοινωνικές παροχές».

«Με τον μαζικό μας αγώνα να βάλουμε ένα τέλος στην καταστροφή της χώρας και στην εξαθλίωσή μας, να απολύσουμε αυτούς που κυβερνούν σαράντα χρόνια οδήγησαν τη χώρα και εμάς σ΄ αυτή την κατάντια», τονίζουν σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης, κύριοι Αλέξανδρος Κηπουρός και Σταύρος Τσάγκος, απευθύνοντας στους συναδέλφους τους κάλεσμα συμμετοχής στα απεργιακά συλλαλητήρια».