φεις

Δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για υπόθεση ανάρτησης μηνύματος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξαπέλυε απειλές σε βάρος προσώπων στο νομό Ηλείας, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο νεαρός ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής και κάτοχος του προφίλ κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου είχε γίνει η επίμαχη ανάρτηση.

Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, μέσω της ιστοσελίδας Facebook και συγκεκριμένα μέσω προσωπικού προφίλ που διαχειριζόταν, απέστειλε σε σελίδα-γκρουπ απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών, που υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε Υπηρεσίες του νομού Ηλείας.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία, και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος και η οποία, όπως διαπιστώθηκε, προερχόταν από ίντερνετ – καφέ.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 27χρονο δράστη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε  όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.