– Οι αποκλεισμοί δρόμων και συνόρων μπλοκάρουν τον ανεφοδιασμό της εγχώριας βιομηχανίας αλλά και τις εξαγωγές.

Την ανησυχία του για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό συνόρων και εθνικών οδών, διατυπώνει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Τα βασικά σημεία της επιστολής έχουν ως εξής:

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού της εγχώριας βιομηχανίας με πρώτες ύλες, ενώ οι εξαγωγές δυσχεραίνονται σημαντικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Αν συνεχιστεί το κλείσιμο των συνόρων, των εθνικών οδών, και η συνεπακόλουθη Οδύσσεια της μεταφοράς των προϊόντων εξαιτίας των μπλόκων, είναι προφανές ότι απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα πολλών εγχώριων βιομηχανιών και η απώλεια ξένων αγορών και πελατών, ειδικά για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και της οικονομικής ζωής του τόπου, και γενικότερα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες, για την άρση του αδιεξόδου για τη χώρα και τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ας αναλογισθεί τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες (π.χ. απολύσεις εργαζομένων λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων) που θα έχει η συνέχιση – ως έχουν – των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Τέλος, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί λειτουργοί ας εξασφαλίσουν από τους αγρότες τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού κλεισίματος των εθνικών οδών, για να μπορέσουμε έστω και στοιχειωδώς να εφοδιάσουμε με προϊόντα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας».