Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας (2002-2006) Παναγώτης Τοπουζλής.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την οδύνη του «για το θάνατο ενός σημαντικού δασκάλου και αυτοδιοικητικού ανδρός με διαχρονικά σημαντική προσφορά στον τόπο μας». Επίσης, το σώμα εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο, Γιάννη Σταυρίδη, και αντιπροσωπία του Δήμου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του. Επιπλέον, αποφάσισε να μετονομάσει δρόμο στον οικισμό της Ξυλαγανής με το όνομα του εκλιπόντος Δημάρχου ως ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης στη μνήμη του.

Ο κ. Σταυρίδης στη δήλωσή του ανέφερε: «Με αίσθημα βαθιάς οδύνης πληροφορήθηκα σήμερα τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Μαρώνειας Παναγιώτη Τοπουζλή. Ο εκλιπών Δήμαρχος υπήρξε για δεκαετίες ένας σεβαστός και υποδειγματικός δάσκαλος με πολύ μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος. Οι πάμπολλοι μαθητές του θα τον θυμούνται με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο Παναγιώτης Τοπουζλής επίσης υπηρέτησε για μία τετραετία τον τόπο του ,τον Δήμο Μαρώνειας ως Δήμαρχος. Και από τη θέση αυτή δίδαξε ήθος και ανιδιοτέλεια .Διαχειρίστηκε τα κοινά σε μία δύσκολη περίοδο με χρονίζοντα προβλήματα και παθογένειες και τα αντιμετώπισε με θάρρος χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος . Η ζωή του έδωσε χτυπήματα αλλά αυτός στάθηκε μέχρι τέλους όρθιος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του αιώνια…».

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Ροδόπης, όπου αναφέρεται: «Με αίσθημα βαθιάς οδύνης πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Μαρωνειας Παναγιώτη Τοπουζλή. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».