Μηνύματα προς τους αγρότες και όχι μόνο, θέλησε να στείλει μιλώντας σήμερα στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η αύξηση κατά 15-25 ευρώ ανά μήνα των εισφορών για τους αγρότες, όχι μόνο δεν είναι αβάσταχτη αλλά θα έχει και ως αντίκρισμα μια σύνταξη αξιοπρέπειας, ενώ υπογράμμισε πως με παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός κόσμος απαλλάσσεται από τη φορολόγηση των ενισχύσεων που λαμβάνει.

Ακόμη, έκανε λόγο για επωφελές ασφαλιστικό νομοσχέδιο για όλους τους συνταξιούχους και τους περισσότερους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, αφού όπως είπε, ο καθένας επιβαρύνεται ανάλογα με τα εισοδήματά του.

Καταληκτικά, υπενθύμισε προς τα «εντός και εκτός χώρας συμφέροντα», πως είναι απέναντί τους και μαζί με τον λαό ο οποίος τον υπερψήφισε τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο.

Αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας, ανέφερε:

– «Μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα».

«Το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από τη πρότασή μας. Και αυτό γιατί βασική μας επιλογή είναι να μη μειώσουμε εκ νέου τις συντάξεις, ενώ μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ώστε ο καθένας να επιβαρύνεται ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση».

– «15-25 ευρώ ανά μήνα η “επιβάρυνση” των αγροτών».

«Δεν είναι αλήθεια ότι η πρόταση της κυβέρνησης επιβαρύνει αβάσταχτα τον αγροτικό κόσμο. Η επιβάρυνση από 15-25 ευρώ τον μήνα, μετά από μια τετραετία, γιατί θα είναι σταδιακές οι αυξήσεις των εισφορών, προκειμένου ο αγρότης να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας και όχι φιλοδώρημα, κατά σχεδόν τριακόσια ευρώ υψηλότερη, δεν είναι ούτε αβάσταχτη, ούτε παράλογη, ούτε αποτελεί επιβάρυνση άνευ αντικρίσματος».

– «Με παρέμβασή μας δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις».

«Το 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. Κι αυτό, γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις».

– «Είμαστε με τον λαό, απέναντι στα συμφέροντα».

«Η κυβέρνηση πήρε τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν. Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν την προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών. Και αυτό θα κάνουμε, απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας. Και θα τα καταφέρουμε».