– Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού και αγνώστου συνεργάτη του, για απάτη.   

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 36χρονου σε δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο του 2015. Σε βάρος του ιδίου καθώς και ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Η διερεύνηση των δύο υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των επιχειρήσεων που εξαπατήθηκαν.

Σύμφωνα με την πρώτη επιχείρηση, στις 14-10-2015, εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της στον νομό Καβάλας, ένας άγνωστος, ο οποίος παρουσιάστηκε ως απεσταλμένος της μεταφορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η εξαπατηθείσα επιχείρηση, και προφασίστηκε ότι θα αναλάμβανε μια συμφωνηθείσα μεταφορά. Ακολούθως, αφού φόρτωσε σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο 13,5 τόνους βρώσιμης ελιάς, αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει δήθεν σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει τη συμφωνηθείσα μεταφορά.

Ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο ίδιος δράστης, εμφανίστηκε και σε αποθήκη της έτερης επιχείρησης, στον νομό Λάρισας, όπου φόρτωσε σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο 24 παλέτες με κάστανα, και ακολούθως αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει δήθεν σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει τη συμφωνηθείσα μεταφορά.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο (τράκτορας) που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο απάτες, ανήκει στον 36χρονο, ο οποίος το παραχωρούσε στον άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Επίσης προέκυψε ότι κατά τον χρόνο τέλεσης των παράνομων πράξεων, ο 36χρονος είχε αλλάξει το χρώμα του φορτηγού, καθώς και ότι οι δράστες τοποθετούσαν σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.