Αντιπαράθεση για γέλια αλλά κυρίως για κλάματα, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ποταμιού, έχει ξεσπάσει από χθες.

Το θέμα ξεκίνησε με τη διαταγή που εξέδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος – ο οποίος διατείνεται ότι συνεννοήθηκε και πήρε το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό – σύμφωνα με την οποία αξιωματικοί και οπλίτες του στρατεύματος θα μπορούν εάν το επιθυμούν και ανάλογα με τον Όπλο στον οποίο ανήκουν, να ράβουν μορφές Αγίων στις στολές τους – τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα στον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο στο Πολεμικό Ναυτικό, και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην Πολεμική Αεροπορία.

«Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε “αριστερίζουσα” δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο “ποίμνιο” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, του οποίου ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό, και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.

Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στη στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…».

Η απάντηση του κ. Καμμένου με προσωπική του δήλωση και δια ανακοίνωσης Τύπου του ΥΠΕΘΑ: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».

Ανταπαντώντας το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού, ευχήθηκε «να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος».