Επιστολή-απάντηση για το δημοσίευμά μας “Απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και γρήγορα”, λάβαμε από τη Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Θέμα: Απάντηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας IN KOMOTINI».

Μετά λύπης μας αναγνώσαμε, στην ηλεκτρονική σελίδα του “IN KOMOTINI”, στις 13.06.2017, δημοσίευμα με τίτλο «Απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και γρήγορα!».

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι για την ορθή ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού σας, θα έπρεπε τουλάχιστον να προβείτε στην διερεύνηση του θέματος και ενδεχομένως να απευθυνθείτε στην Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης, προτού προβείτε στην εν λόγω δημοσίευση.

Σας ενημερώνουμε ότι τόσο η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης όσο και ο Πρύτανης, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, εξέφρασαν δημόσια την άποψη του Ιδρύματος, υπερασπίστηκαν και αντέκρουσαν τις αυθαίρετες γενικεύσεις όχι μόνο στα Μ.Μ.Ε. της Θράκης αλλά επανειλημμένως και σε μέσα πανελλήνιας εμβέλειας στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε.

Θεωρώντας ότι η δημοσιογραφία ανταποκρίνεται στον δημοκρατικό ρόλο της μόνο όταν η πληροφόρηση είναι αμφίπλευρη, η Διοίκηση του Δ.Π.Θ. είναι αναγκασμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να διαφυλάξει την φήμη και το κύρος του Δ.Π.Θ., ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, που παρά τις αντιξοότητες της εποχής, αγωνίζεται να σταθεί όρθιο και να διασωθεί από παθογένειες που αναστέλλουν την δράση και την αποτελεσματικότητά του στην περιοχή της Θράκης, της Ελλάδος και της Ευρώπης εν γένει.

Παρακαλώ όπως προβείτε στην δημοσίευση της παρούσης .

Η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης».

Η θέση του IN KOMOTINI

Προς αποκατάσταση λανθασμένων εντυπώσεων που τυχόν δημιουργήθηκαν από το περιεχόμενο της ανάρτησης με τίτλο «Απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και γρήγορα!», οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Διοίκηση του Δ.Π.Θ., όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, τα οποία δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας κατά την σύνταξη του επίμαχου άρθρου, προσπάθησε να αντικρούσει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε σε βάρος του Πανεπιστημίου και της Κομοτηνής. Ειδικότερα, διακριβώσαμε κατόπιν της επισήμανσής σας ότι ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, κ. Καραμπίνης είχε παρέμβει πράγματι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση με σχετικές δηλώσεις του τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις στον τυπικό τύπο και σε μία σε τηλεοπτική εκπομπή μέσου πανελλαδικής εμβέλειας.

Εντούτοις, η παρέμβαση της Διοίκησης του Δ.Π.Θ. μέσω της έκδοσης μιας επίσημης ανακοίνωσης θα συνέτεινε, φρονούμε, σε μια αποτελεσματικότερη επικοινωνία του μηνύματος που προτίθετο να εκπέμψει – κατά προτεραιότητα προς την πανελλήνια και δευτερευόντως προς την τοπική κοινή γνώμη. Και αυτό ήταν η ουσία του σχολίου μας.

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να κάνουμε σαφές ότι το ΙΝΚΟΜΟΤΙΝΙ.GR είναι το τελευταίο που θα επιδίωκε να πλήξει τη φήμη και το κύρος του Δ.Π.Θ., και ότι η όποια καλόπιστη εκ μέρους μας κριτική, αποσκοπεί στην προάσπισή τους, με την ταχύτερη δυνατή απομάκρυνση των σκιών που πλανώνται πάνω από το Πανεπιστήμιο και γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου. Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα εντάσσεται η παρέμβασή μας για την ανάγκη να απαντηθούν ξεκάθαρα και γρήγορα τα όσα προκύπτουν από την καταγγελία της φοιτήτριας του τμήματος ΤΕΦΑΑ.