Αρνητική εντύπωση και προβληματισμό ακόμη και σε στελέχη του κόμματός του, προκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Σταμάτης, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό πάνελ στον ΣΚΑΪ οτι πιστεύει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν περισσότερο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταλόγισε στον γαλάζιο βουλευτή και στο κόμμα του “επικίνδυνη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά στα εθνικά θέματα”. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος: “Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα. Ο Δημ. Σταμάτης  έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είναι προφανές ότι η ΝΔ διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις”.

Ακολούθησε νέα δήλωση του κ. Σταμάτη, στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, όπου σημείωσε: «Ασφαλώς και πιστεύω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Αθήνα και στην προχθεσινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απάντησε με την εύγλωττη σιωπή του». Κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους χαρακτηρισμούς τους οποίους όπως επισήμανε επιστρέφει, και ζήτησε να απαντηθεί «γιατί μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του κ. Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματικών».

Με νέα του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «εθνικά επικίνδυνες» συμπεριφορές από τον Δημ. Σταμάτη και τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Το πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι ότι ο κ. Σταμάτης επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά, και πότε σε  αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis. Με τη στάση του αυτή όμως, δυστυχώς για τη χώρα και τις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών μας, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι εθνικά επικίνδυνος».