Απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης της ΝΔ Γιάννης Βεζυργιαννίδης, εξέδωσε ο συντονιστής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σακελλίων αναφέρει:

«Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ είπε ότι “ο κ. Μητσοτάκης ότι πει θα είναι κοστολογημένο, ενώ ο κ. Τσίπρας θα τάξει πολλά”.

Λυπάμαι που θα τον στενοχωρήσω, η κοστολόγηση του κ. Μητσοτάκη επικεντρώνεται στις φοροαπαλλαγές για τους φίλους του, δηλαδή το κεφάλαιο, επικεντρώνεται επίσης στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και σε συντάξεις επιπέδου Βουλγαρίας.

Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ξεχάσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, και κρατάμε με ενδιαφέρον την εμμονή του στην ιδιωτική ασφάλιση και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Ο πρωθυπουργός, αντίθετα, αυτά που θα πει θα είναι φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη, ύψους για το 2019 περίπου 750-800 εκατομμυρίων ευρώ, μόνιμες φοροαπαλλαγές, θα πει για το κοινωνικό μέρισμα που θα το δώσουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, θα πει για την επιδότηση ενοικίου σε αυτούς που ανήκουν στις χαμηλές οικονομικά τάξεις, θα πει και άλλα. Και αυτά θα γίνουν γιατί έχουμε δώσει σαφές δείγμα γραφής.

Απλώς θα ήθελα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, να απαντήσει στα εξής:

  • Συμφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με τις συλλογικές συμβάσεις; Ήδη γίνεται για αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους.
  • Συμφωνεί με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας;
  • Συμφωνεί με το γεγονός ότι οι ανασφάλιστοι δεν πληρώνουν;
  • Συμφωνεί με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ);
  • Διαφωνεί με το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών πληρώνουν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές;

Και ακόμη πολλά.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι. Πολλές φορές προφητέψατε το χάος και δεν σας “βγήκε”. Από την 21η Αυγούστου η χώρα άλλαξε σελίδα και σε κάθε περίπτωση ο επόμενος καιρός θα είναι καλύτερος για τους πολίτες που σήκωσαν στις πλάτες τους το κόστος της κρίσης, και χειρότερος για εκείνους που λεηλάτησαν τον τόπο και είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη».