Τιμώ τον ρόλο μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το έχω αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

Γραπτή απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας star.gr που αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, χαρακτηρίζοντάς το «ανυπόστατο», εξέδωσε πριν από λίγο ο Βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ. Παράλληλα ο Βουλευτής απαντά και σε σχετικές δηλώσεις «του παλαιού Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ», όπως υπογραμμίζει, Π. Σγουρίδη.

Η δήλωση-απάντηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ:

«Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των Δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί, και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών Δήμων που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.

Ξέρω πολύ καλά να κρατώ τη θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και το έχω αποδείξει άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

Είναι προφανές, δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφική ιστοσελίδα star.gr, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.

Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι. Με τη φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στη Θράκη σε πολλά επίπεδα, και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής Ροδόπης».