ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τη βεβαιότητά του ότι στόχος δημοσιεύματος εφημερίδας της Κομοτηνής, είναι η ενίσχυση το νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, εκφράζει ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Κώστας Ναλμπάντης, σε απάντησή του.

Ο κ. Ναλμπάντης τονίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου της Κομοτηνής αναγνωρίζονται από τους χρήστες του καθημερινά, και χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «συκοφαντική δυσφήμιση».

Αναλυτικά η απάντηση του Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής:

«Με αφορμή το λιβελογράφημα της Τετάρτης 12-11-2014  στην εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» με τίτλο «Εκατοντάδες πολίτες φωνάζουν: Να κλείσει το Νοσοκομείο Κομοτηνής», αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους πολίτες  της Ροδόπης, τα παρακάτω:

1. Δεν γνωρίζουμε από ποιόν υποκινείται η συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Γ.Ν. Κομοτηνής και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί, δεδομένου ότι αναφέρει περιστατικά κινδύνου και απώλειας ζωής, γενικώς και αορίστως, χωρίς να προσδιορίζει το υποτιθέμενο συμβάν, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

3 (1)2. Το Γ.Ν. Κομοτηνής έχει αναβαθμιστεί γενικώς τα τελευταία έτη, τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στην παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα και με την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία κατέταξε στις πρώτες θέσεις την καλή λειτουργία του νοσοκομείου μας.

3. Το γραφείο του Διοικητή του Γ.Ν. Κομοτηνής, καθημερινά δέχεται συμπολίτες μας, οι οποίοι έρχονται να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και τα συγχαρητήριά τους, άλλοτε γραπτώς και άλλοτε προφορικώς, για τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν κατά την διάρκεια νοσηλείας τους.

4. Σκοπός του δημοσιεύματος, δεν νομίζουμε ότι είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όπως αυτό αναφέρει, είναι σίγουρα όμως η ενίσχυση το γειτονικού νοσοκομείου. Ο καθένας ας αναλογιστεί  τους λόγους.

Εν κατακλείδι, δεν συνάδει νοήμων άνθρωπος χωρίς σκοπιμότητα, να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στη μεταφορά ή κατάργηση υπηρεσίας, πολύ δε περισσότερο φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας, και να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τον τόπο του και τους συμπολίτες του.

Το Γ.Ν. Κομοτηνής είναι πάντα στο πλευρό του πολίτη, προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, με τις υπάρχουσες συνθήκες και με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής και καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει πλήρη ανάπτυξη των τμημάτων και των κλινικών του, προς όφελος των πολιτών της Ροδόπης.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κομοτηνής

Κωνσταντίνος Ναλμπάντης».