Μετά τη διάψευση εκ μέρους του προέδρου της δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, της καταγγελίας της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής κ. Φελίνας Καζάκου περί επτά σχολικών μονάδων χωρίς θέρμανση, ο ίδιος απαντά και στη δημοσιοποίηση εκ μέρους της κ. Καζάκου, εγγράφου της προϊσταμένης της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης Μαριγούλας Κοσμίδου.

“Προτείνουμε στην κ. Καζάκου την επομένη φορά να μην κάνει προβλέψεις τύπου Πυθίας, και να ψάξει απαντήσεις από τους αρμοδίους”, τονίζει ο κ. Γκαράνης στην απάντησή του, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε και απαντάμε στη διαδικτυακή σελίδα «Εμείς η Πόλη» τη συνέχεια της αντιπαράθεσης για το πετρέλαιο στα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κομοτηνής.

Η κ. Καζάκου συνεχίζει να εκτίθεται όσον αφορά στο θέμα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Στις 25/1 και 26/1 τα σχολεία λειτούργησαν κανονικότατα.

Η κ. Καζάκου αγνοώντας το γεγονός ότι η αρμόδια δημοτική σχολική επιτροπή που εφοδιάζει με πετρέλαιο τις σχολικές μονάδες, είναι το μόνο όργανο που γνωρίζει κατόπιν αυτοψίας τα αποθέματα πετρελαίου στα σχολεία, προτίμησε να εμπιστευτεί τις μαντικές της ικανότητες παρά να ζητήσει ενημέρωση από αυτή την αρμόδια επιτροπή.

Το έγγραφο της κ. Μαριγούλας Κοσμίδου.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, εικάζει ότι θα εξαντληθεί το πετρέλαιο στα σχολεία.

Το ίδιο έγγραφο έλαβε και η αρμόδια δημοτική σχολική επιτροπή, και επισήμανε στην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, διότι εμείς, νωρίτερα, κατόπιν αυτοψίας σε κάθε σχολική μονάδα, επιβεβαιώσαμε τα λεγόμενά μας.

Επίσης, αυτό που προφανώς δεν έλαβαν υπόψη τους, είναι ότι σε όλες αυτές τις μεγάλες σχολικές μονάδες, οι Διευθυντές είναι καινούργιοι (ανέλαβαν καθήκοντα 1/8/2018) και ευλόγως δεν μπορούν γνωρίζουν ακόμα τι κατανάλωση υπάρχει στον λέβητα του σχολείου τους.

Προτείνουμε στην κ. Καζάκου την επομένη φορά να μην κάνει προβλέψεις τύπου Πυθίας, και να ψάξει απαντήσεις από τους αρμοδίους».