Χθες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι οργανώσεις του κόμματος από Μακεδονία και Θράκη κατέθεταν τη στήριξή τους στις επιλογές του Πάνου Καμμένου αναφορικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.
Ωστόσο προ ολίγου η τοπική επιτροπή Ροδόπης των ΑΝ.ΕΛ. με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως ούτε ρωτήθηκε ούτε συνυπέγραψε την ανακοίνωση του κόμματος, και δηλώνει την παραίτησή της
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ροδόπης, αναφέρει:
“Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Ροδόπης διαψεύδει την ανακοίνωση περί ισχυρής στήριξης του Πάνου Καμμένου στους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων.
Ουδέποτε ερωτηθήκαμε ούτε προσυπογράψαμε κάποια δήλωση.
Και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς.
Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Ζλατίνης Βασίλειος και Βουζουκίδης Κωνσταντίνος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ. Π.Ε. Ροδόπης, θεωρούμε ότι η στάση της ηγεσίας του κόμματος να  στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη και είναι αντίθετη με τη βούληση όλων των Ελλήνων που μας στήριξαν με την ψήφο τους.
Λόγοι προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας επιβάλλουν την παραίτησή μας.
Η Ροδόπη, μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, την οποία με ανιδιοτέλεια υπηρετήσαμε χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τα κεντρικά και για την οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, δίνει την απάντησή της στους άστοχους και επιζήμιους για τη χώρα κυβερνητικούς χειρισμούς.
Παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, δυστυχώς η Ροδόπη ιδιαίτερα και η Θράκη γενικότερα, δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής, παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων που πλέον δεν μπορούν να μας πείσουν”.