Η αγανάκτηση και το μήνυμα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής

Ποιος δεν έχει αντικρίσει κάδους απορριμμάτων να ξεχειλίζουν και άλλοι, ακριβώς δίπλα τους, να είναι μισοάδειοι ή τελείως άδειοι; Ποιος δεν έχει αντικρίσει σακούλες με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια να βρίσκονται μέσα σε μπλε κάδους που, ως γνωστόν, προορίζονται για ανακύκλωση; Ποιος δεν έχει αντικρίσει, αντίστροφα, ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χάρτινες, πλαστικές, νάιλον και γυάλινες συσκευασίες, να έχουν αποτεθεί σε συμβατικούς κάδους;

Οι εικόνες αυτές, οι οποίες προδίδουν μια προβληματική νοοτροπία, αποτελούν δυστυχώς μια πραγματικότητα και στην πόλη μας. Συνέπεια αυτής της πραγματικότητας είναι να ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό η ανακύκλωση και να δημιουργούνται εστίες βρωμιάς και εστίες απειλής της δημόσιας υγείας.

Την αγανάκτησή του, παίρνοντας αφορμή από ένα δείγμα της εικόνας που περιγράφηκε, εξέφρασε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο αρμόδιος για τα θέματα περιβάλλοντος και καθαριότητας Αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Μουρτίδης. «Εάν δεν αποκτήσουμε συνείδηση για το περιβάλλον, για την ανακύκλωση, για την αποκομιδή των απορριμμάτων», διεμήνυσε, «δεν θα έχουμε την πόλη μας καθαρή όσο και να προσπαθεί ή Δημοτική Αρχή». «Όλοι μαζί μπορούμε…», πρόσθεσε με νόημα.