ΑΝΤΑΡΣε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Ροδόπης της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετά την “σωτηρία” του λαού από το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και την έξοδο της χώρας στις αγορές προωθεί και την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών και των εργαζομένων της. Στόχος της βέβαια δεν είναι η κάλυψη των αναγκών του λαού και η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, αλλά η ιδιωτικοποίηση –  συγχώνευση – κατάργηση δημόσιων οργανισμών (σχολεία – νοσοκομεία)  και οι αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ενδεικτικό αυτής της κατεύθυνσης αποτελεί η υποχρεωτική ποσόστωση η οποία προκαθορίζει πως το 15% τουλάχιστον των αξιολογηθέντων θα κριθούν ανεπαρκείς με επόμενο στάδιο την διαθεσιμότητα – απόλυση. Ενώ ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνεται η αξιολόγηση, τα οποία είναι η αποδοτικότητα και η συμμόρφωση στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική (ν. 4250/2014 άρθρο 7).

Ειδικά στο νομό Ροδόπης είναι κοινός τόπος πως το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (νοσοκομείο – σχολεία – δήμος) υπολειτουργεί με κύριες αιτίες την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υποστελέχωση τους. Όχι μόνο δεν χρειάζονται “αξιολογήσεις” – απολύσεις αλλά πρέπει άμεσα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού της Ροδόπης.

Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούν πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Η στάση αναμονής που καλλιεργεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) δεν βοηθάει κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν το γάντι στην επίθεση με ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας, με συντονισμό των πληττόμενων κλάδων ( Υγειονομικοί – Εκπαιδευτικοί – Εργαζόμενοι στους Δήμους – Διοικητικό προσωπικό πανεπιστημίου) ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική, η κυβέρνηση και οι νόμοι της.

  • Κατάργηση του ν. 4250/2014 περί αξιολόγησης.
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων και όσων είναι σε διαθεσιμότητα.
  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αξιολόγηση από τους ίδιους εργαζομένους και τις συνελεύσεις τους με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
  • Καμία κατάργηση – συγχώνευση – ιδιωτικοποίηση δημόσιου οργανισμού.
  • Παιδεία – Υγεία – Στέγη – Ρεύμα – Νερό – δημόσια αγαθά για όλο το λαό.
  • Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ δεν έχουν τη λαϊκή έγκριση, με τους αγώνες μας τους ανατρέπουμε.

Ήρθε η ώρα η πληττόμενη πλειοψηφία να πάρει την  κατάσταση στα χέρια της, για να μην γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι του 21ου αιώνα

Να κληθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματίων που πλήττονται από το νόμο, να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην “αξιολόγηση”, συντονίζοντας τη δράση τους».