Επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Γραβάνης, και ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Ευκαρπίδης, του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, προκειμένου να συζητήσουν με στελέχη των μονάδων θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Interplast Α.Ε. συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Τάσο Ριζόπουλο, τον οποίο συνεχάρησαν για την πρόσφατη βράβευση του «Aqua Plus Prins» (προμονωμένο σύστημα σωληνώσεων), ως το πιο καινοτόμο προϊόν της Ελλάδας.

Στην Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε.Ε., μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της περιοχής διαχρονικά, της οποίας τα προϊόντα  διαφημίζουν την περιοχή μας μέχρι το μακρινό Ιράκ, συνομίλησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βάιο Κουδουμάκη.

Στη «Schur Flexibles ABR S.A. (Αlfa Beta Roto)», μια από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες βιομηχανίες της Θράκης, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, τους υποδέχτηκε ο εκ των ιδρυτών της εταιρείας (ιδρύθηκε το 1965), Χαράλαμπος Αργυρόπουλος.

Στις συναντήσεις εθίγησαν για μια ακόμη φορά τα θέματα των υψηλών φορολογικών συντελεστών, του υψηλού μεταφορικού κόστους, του παρεμπορίου και της απώλειας του κινήτρου για την επιδότηση εργασίας.

Έπειτα από κάθε συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στις γραμμές παραγωγής των επιχειρήσεων.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Γραβάνης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με στελέχη επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου μας, στις έδρες τους, στις γραμμές παραγωγής τους. Επιλέξαμε τρεις από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις του νομού, που αποτελούν βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής ανάπτυξης της περιοχής. Επιχειρήσεις που συνεχίζουν να επιχειρούν στην ακριτική μας περιοχή και στη βιομηχανική μας περιοχή παρά τις αντιξοότητες. Επιχειρήσεις που κατά κύριο λόγο είναι εξαγωγικές, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση του εθνικού και του τοπικού ΑΕΠ. Είναι χρέος της ελληνικής πολιτείας η θεσμοθέτηση κινήτρων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας. Οι επιχειρήσεις μας έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τους υψηλότατους φορολογικούς συντελεστές, το παρεμπόριο, λόγω ελλιπών ελέγχων, τα υψηλά μεταφορικά κόστη αλλά και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις σε διπλανές χώρες με πολύ ευνοϊκότερο φορολογικό και νομικό περιβάλλον. Η κατάργηση της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους (12%) των μεταποιητικών και τουριστικών επιχειρήσεων των παραμεθόριων περιοχών, αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, και αυτή τη στιγμή επιχειρήσεις μας αγωνίζονται για να τους καταβληθούν οι οφειλές για το προηγούμενο διάστημα. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να δώσει άμεση λύση σε όλα αυτά τα διαχρονικά προβλήματα. Η συνεισφορά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία και κοινωνία είναι μεγάλη, και το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα τους».

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Γραβάνης θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις του νομού.