Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Κομοτηνής για το θέμα της δημοπράτησης των εκτάσεων την ΕΤΑΔ

Στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου στην Κομοτηνή, αλλά και της προκήρυξης τεσσάρων διαγωνισμών για την εκμίσθωση των παραλιακών εκτάσεων που κατέχει η ΕΤΑΔ στην περιοχή του Φαναρίου, ο Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Αντώνης Γραβάνης διατύπωσε μια σειρά από απόψεις και παρατηρήσεις για τους χειρισμούς της Εταιρίας και το γενικότερο ζήτημα της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Κομοτηνής.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Γραβάνης σημειώνει, μεταξύ άλλων, σκωπτικά ότι η ΕΤΑΔ «μάλλον μπέρδεψε την περιοχή μας με τη Μύκονο». Για τούτο επικαλείται τις υψηλές τιμές εκκίνησης που καθόρισε για τους τέσσερεις διαγωνισμούς που πραγματοποιήσει στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Κομοτηνής έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καθυστερημένη αξιοποίηση και δημοπράτηση της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι Κομοτηνής, έπειτα και από την επίσκεψη του Πρόεδρου και στελεχών της ΕΤΑΔ, εκφράζω κάποιες παρατηρήσεις :
Α) Το κλιμάκιο της ΕΤΑΔ, μάλλον μπέρδεψε την περιοχή μας με τη Μύκονο και οι τιμές εκκίνησης είναι για τις καντίνες 20.000 ευρώ ετησίως , για το παλιό “Χασιεντα” 50.000 ευρώ περίπου ετησίως, και το παλιό “Μπαρακουντα” 50.000 ευρώ επίσης…. Να θυμίσω ότι αυτές οι τιμές ίσχυαν και πέρυσι, χωρίς να βρεθεί κανένας ενδιαφερόμενος…..
Β) Ελπίζω να έγινε γνωστό κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχαν, πόσο πολύ έχουν κοστίσει στο Φανάρι και την περιοχή μας οι εμμονές του Οργανισμού για υψηλές τιμές και τις όποιες καθυστερημένες δημοπρασίες.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν, τα τελευταία χρόνια ,οι παραλίες μας να ερημώσουν και η μισή παραλιακή ζώνη να είναι τελείως αναξιοποίητη. Σε μία χρονική περίοδο, που ενώ είχε ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας, δεν καταφέραμε να αποτελέσουμε σημείο τουριστικού προορισμού.
Η παραλία του Φαναρίου ανήκει στους κατοίκους της περιοχής και αποτελεί “βαρόμετρο” για την τουριστική ανάπτυξη του νομού…. Η ΕΤΑΔ είναι μία αρχή με ευθύνη διαχείρισης, η οποία αρνούνταν όμως συστηματικά να εισακούσει τους τοπικούς φορείς, που εκπροσωπούν τους κατοίκους αυτής της περιοχής, πλήττοντας καίρια με τις καθυστερήσεις και την αδιαλλαξία της, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στις απαιτήσεις των όρων της δημοπράτησης και να αξιοποιηθεί επιτέλους εξολοκλήρου η παραλιακή ζώνη….

Οφείλουμε όλοι, και κυρίως ο Δήμος Κομοτηνής, να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος…»,