Εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τα σημεία πλημμυρικού κινδύνου της Ροδόπης, και να επισπεύσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μάλιστα, ο κ. Παυλίδης επισκέφθηκε μαζί με τον οικείο αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη οικονομικών Μ. Κατραντζή, την εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας Ζ. Κοσμίδου, και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης Κ. Δερνεκτσή, σημεία των χωριών των Αγίων Θεοδώρων και του Ισάλου, όπου διανοίγονται αντιπλημμυρικά κανάλια, καθώς επί δεκαετίες είτε δεν υπήρχαν καν είτε ήταν μπαζωμένα.

Ο κ. Παυλίδης σχημάτισε άποψη δια ζώσης, και δόθηκαν σχετικές οδηγίες για τη συνέχιση των εργασιών.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ 2Με την ίδια σύμβαση έργου, στη Ροδόπη θα εκτελεστούν έργα και στις περιοχές Αμαράντων, Καλλιθέας, Φύλακα, Πελαγίας, Βάκου, Υφαντών, Ιάσμου, Διαλαμπής, Πανεπιστημιούπολης, Αγιάσματος.

«Η Περιφέρειά μας είναι δύσκολη στην αντιπλημμυρική της προστασία, λόγω της επίπεδης διαμόρφωσης του εδάφους σε πολλά σημεία, και της ύπαρξης μεγάλων και επικίνδυνων ποταμών», σημείωσε ο κ. Παυλίδης, και συμπλήρωσε: «Στον Έβρο, με τεράστιο αγώνα δρομολογήσαμε την αποκατάσταση του συνόλου σχεδόν των καταστροφών της περασμένης περιόδου. Υπάρχουν έργα βεβαίως στα κρίσιμα σημεία που ολοκληρώθηκαν ή κατασκευάζονται. Τα άλλα ακολουθούν. Ξεκινήσαμε και αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών καταστάσεων, κάτι όμως που θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα».