Περιφερειακή συνάντηση των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα τον παραπέρα προγραμματισμό της αντιιμπεριαλιστικής, αντιπολεμικής δράσης τους πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Οι Επιτροπές Ειρήνης λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι:
– Η κλιμάκωση της επίθεσης στη Συρία μετά και τον πυραυλικό βομβαρδισμό της από τις ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία, προκαλούν μεγαλύτερη όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, και έτσι ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
– Η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και κυβέρνησης, κλιμακώνεται μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών με την οποία δηλώνει ότι τα Ίμια βρίσκονται αποκλειστικά υπό Τουρκική κυριαρχία.
– Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της πολιτικής της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο διαθέτοντας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Συνεχίζει δηλαδή την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Οι ευθύνες της γίνονται ακόμα μεγαλύτερες γιατί καλλιεργεί στο λαό κλίμα εφησυχασμού και εμπιστοσύνης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Δεν διστάζει μάλιστα, να επιτεθεί με ρόπαλα και δακρυγόνα στο νεολαιίστικο κίνημα, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία που εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αποφάσισαν να οργανώσουν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στα πλαίσια πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ, συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη για:
*Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
*Να μην αλλάξουν τα σύνορα και οι Συνθήκες που τα καθορίζουν.
*Nα επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
*Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό
*Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία και να μη δημιουργηθούν νέα π.χ Αλέξ/πολη, Σύρο.
*Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.
*Να καταργηθούν τα πυρηνικά και να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
*Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από ΝΑΤΟ, ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.