Και ζητά την ανάκληση της απόφασης

Την αντίδραση της διοίκησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε  η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας μειονοτικών σχολείων της Θράκης. Με ανακοίνωσή της, η Δ.Ο.Ε. αποδοκιμάζει τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της λήψης της επίμαχης απόφασης και καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή να αναστείλει την ισχύ της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-διαμαρτυρία αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αναστάτωση που για ακόμα  μια φορά δημιουργείται εξ αιτίας της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας μειονοτικών σχολείων της Θράκης.

Πέρα από το ίδιο το γεγονός της αναστολής λειτουργίας που δημιουργεί τεράστιο εκπαιδευτικό ζήτημα, θέμα προκύπτει και με την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης των αναστολών.

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές με αποτέλεσμα τον αιφνιδιασμό τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και των οικογενειών τους, με φυσικό επόμενο την αντίδραση που προκάλεσε η ενέργεια αυτή.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, καθώς και αυτά που προέκυψαν με την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές μονάδες που τους υποδέχθηκαν, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η αναστολή λειτουργίας, αλλά ακόμα και αν η απόφαση για τις αναστολές των μειονοτικών σχολείων της Θράκης είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε την αναστολή της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας μειονοτικών σχολείων της Θράκης. Είναι, επίσης, απαραίτητο να εναρμονιστεί χρονικά η διαδικασία αυτή με τις ανάλογες διαδικασίες που εφαρμόζονται και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία, ώστε να μην υπάρχει αιφνιδιασμός και να υπάρχει η δυνατότητα για το σωστό προγραμματισμό τόσο της υπηρεσίας όσο και της ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών».