Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει:

«Σε συνέχεια των εγγράφων του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτη  προς το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ),  με τα οποία καλείται η Διοίκηση του Ταμείου να εξετάσει τα πλεονεκτήματα της πρότασης για αξιοποίηση-επένδυση των διαθεσίμων του σε βραχυχρόνιες πράξεις διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας (repos), αλλά και μετά τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, δια του εκπροσώπου του στο ΕΤΑΑ, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΣΑΑΟ ΔΣΑ επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε «επενδύσεις» οι οποίες θέτουν σε διακινδύνευση ή δημιουργούν υπόνοια πιθανής διακινδύνευσης για τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ και τις συντάξεις των ασφαλισμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη τοποθέτηση των αποθεματικών του Ταμείου μας σε ομόλογα του Δημοσίου, οδήγησε στην κατά 2/3 απομείωσή τους μετά το «κούρεμα» που επέβαλε το PSI.

Mια νέα τοποθέτηση των αποθεματικών μας σε επενδυτικά προϊόντα τύπου repos, μπορεί να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη ρευστότητα όσο και την ίδια την ύπαρξη του Ταμείου μας».