Ένα από τα σημαντικότερα έργα αμυντικής θωράκισης της χώρας κατασκευάζεται από τον Στρατό Ξηράς στον βόρειο Έβρο. Πρόκειται για το έργο διάνοιξης αντιαρματικής τάφρου στην περιοχή Διδυμοτείχου-Πραγγίου-Μαυρόλοφου που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαΐου και μέχρι στιγμής έχουν διανοιχτεί εξακόσια μέτρα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr.blogspot.com από τα μέσα Ιουνίου ξεκίνησε εκσκαφή τάφρου και στην περιοχή του Σουφλίου, όπου έχουν διανοιχτεί περίπου εκατόν πενήντα μέτρα, ενώ το σύνολο της έκτασης θα προσεγγίζει τα πενήντα χιλιόμετρα. Στην κατασκευή του έργου απασχολείται προσωπικό τριάντα ατόμων με τριάντα πέντε μηχανήματα όλων των τύπων του Μηχανικού.
Η σπουδαιότητα του έργου είναι μεγάλη, διότι εκτός από αντιαρματικό κώλυμα, η τάφρος θα χρησιμεύσει και ως ”ασπίδα” απέναντι στην είσοδο των παράνομων μεταναστών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kranosgr.blogspot.com υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από κατοίκους και φορείς της περιοχής για την κατασκευή του έργου, για το οποίο ενημερώνεται προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Επιμέλεια: inkomotini.news