– Βολές προς Καραλίδη: «Κριθήκατε για τη μείωση του τουρισμού στην Ξάνθη»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης ΑΜ-Θ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, αποκρούοντας τις βολές της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου αναφορικά με εκδήλωση στο περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση τουρισμού του Βουκουρεστίου, για την οποία έγινε λόγος περί…«μπουζουκτσίδικου».

Στην απάντησή του ο κ. Αμοιρίδης, αποσαφηνίζει πως η επίμαχη εκδήλωση οργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Θάσου και όχι από την Περιφέρεια, και κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φώτη Καραλίδη, για «παλαιοκομματική νοοτροπία».

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού έχει ως εξής:

«Στις βολές της μείζονος αντιπολίτευσης εναντίον της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την παρουσία μας στο Βουκουρέστι, είμαι προσωπικά αρμόδιος. Τι και εάν η περιβόητη εκδήλωση ήταν του Τουριστικού Οργανισμού Θάσου, τι και εάν ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Θάσου προσπάθησε να το πει και αγνοήθηκε, κάποιοι επιμένουν εξυπηρετώντας παλαιοκομματικές νοοτροπίες, να θέλουν να κριτικάρουν την Περιφέρεια. Σε μια έκθεση τεσσάρων ημερών, απομόνωσαν κάποια λεπτά μιας εκδήλωσης κάποιων ωρών ενός αλλού φορέα, για να στιγματίσουν την παρουσία μας και εμένα προσωπικά. Η έκθεση όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Τα αποτελέσματα θα μας κρίνουν, όπως π.χ. έκριναν τον κ. Καραλίδη που παρέλαβε πληρότητες διαμονής στα ξενοδοχεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης άνω του 45 % και παρέδωσε 17%.

Τα δικά μας αποτελέσματα θα φανούν σύντομα και τότε μπορούμε να τα συζητήσουμε. Η θέση του περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ήταν στον χώρο που τοποθετήθηκαν από την έκθεση όλες οι εκπροσωπήσεις από την Ελλάδα. Σε όλους, δε, τους φορείς και Δήμους, στάλθηκε πρόσκληση συμμετοχής. Η παρουσία του κάθε ενός ήταν στη διακριτική του ευχέρεια. Την επί σειρά ετών ανεπάρκεια κάποιων, ίσως προσπαθούν να καλύψουν οι κραυγές, αλλά εμείς θα κριθούμε από την πραγματική δουλειά, από την καθημερινή παρουσία και τον αγώνα μας, και όχι από τη στιγμιαία απεικόνιση. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και ανοιχτοί στις συνεργασίες, γιατί το αποτέλεσμα αφορά όλους μας .

Αντιπεριφερειάρχης

Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων & Διεθνών Σχέσεων

Μιχάλης Αμοιρίδης».