Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Κυριακή, «τις δυνάμεις του κινήματος, τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, το ΚΚΕ, τις μαχόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της Αριστεράς».

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Όχι στη νέα συμφωνία-μνημόνιο», αναφέρει:

«Η διαφαινόμενη πλέον συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, αποτελεί μια βαθιά αντιδραστική πράξη, μέσα από την οποία συνεχίζεται η βάναυση μνημονιακή επιτήρηση, διατηρείται αλώβητο όλο το πλαίσιο των μνημονιακών νόμων που τσάκισαν τον λαό την προηγούμενη πενταετία, και κλιμακώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα, μέσα από τη φορολεηλασία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, και την άμεση ή έμμεση μείωση του εισοδήματος.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Να καταγγείλει τη νέα συμφωνία-μνημόνιο.

Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος, να πάρουν απόφαση για κινητοποίηση την Πέμπτη ώρα 19.00 στα Προπύλαια, πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής που θα επικυρώσει τη μνημονιακή συμφωνία. Να καλέσουν σε συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα, και σε όλες τις πλατείες σε πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες για να μην περάσει ούτε στον λαό ούτε στην Βουλή.

Δεν παλέψαμε πέντε χρόνια για να μας έλθει ένα νέο μνημόνιο! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την νομιμοποίηση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία!

Όλες οι δυνάμεις του κινήματος, το ΚΚΕ, οι μαχόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της Αριστεράς οφείλουν να δώσουν έμπρακτα το παρών στις κινητοποιήσεις, να εκδηλώσουν έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους, και να παλέψoυν για να μην περάσει η συμφωνία αυτή.

Είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε συνειδητού εργαζόμενου και κάθε αριστερού αγωνιστή, να μην επιτρέψουμε η μνημονιακή συμφωνία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, να κάνει την Αριστερά παρένθεση στη λαϊκή συνείδηση για δεκαετίες.

Όλοι στον αγώνα. Να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία».