«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες. Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ, με υπότιτλο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκινά από την αισιόδοξη αφετηρία ότι ωριμάζει στον λαό, μέσα από αντιφατικούς δρόμους, η αναγκαιότητα και η δυνατότητα για το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου στην ελληνική κοινωνία, του δρόμου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, χωρίς μνημόνια και χρέος, ευρώ και Ε.Ε., με τους εργαζόμενους στο τιμόνι». Αυτά τονίζονται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης, με την οποία κοινοποιούνται και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές της:

1) Ο κ. Μποτσάκης Κωνσταντίνος, ιατρός, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικευομένων και Αγροτικών Ιατρών του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

2) Η κ. Πίττα Άννα (Τατιάνα)ηθοποιός, απόφοιτη τμήματος Χημείας Α.Π.Θ., Μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Στην ίδια ανακοίνωση, απευθύνεται και το κεντρικό προεκλογικό μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Στην εκλογική μάχη παλεύουμε:

Για να καταδικαστούν μαζικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ανατραπεί η πολιτική του «μαύρου μετώπου» Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Για την ήττα όλων όσων συμμετείχαν στη διαχείριση της μνημονιακής επίθεσης («κόμμα Παπανδρέου», ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, «κόμμα Πολύδωρα», κ.ά.), και κάθε δύναμης που τη στήριξε, όπως το θολό «Ποτάμι». Για να τσακιστεί εκλογικά και πολιτικά η νεοναζιστική, ρατσιστική Χρυσή Αυγή, και κάθε δύναμη ακροδεξιού νεοφασιστικού προσανατολισμού.

Για την προβολή και τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της ρήξης και αποδέσμευσης με ευρωζώνη και Ε.Ε., των εθνικοποιήσεων, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, συνολικά του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού δρόμου, για να δικαιωθεί πραγματικά ο λαός και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες.

Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης, της επιτροπείας, της διαρκούς λεηλασίας μέσω χρέους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Όχι στη στήριξη, συμμετοχή, ενσωμάτωση και «εθνική συναίνεση» σε οποιαδήποτε πολιτική και κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των μνημονίων.

Αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση, που θα βάζει μπροστά τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, θα παλεύει για την επιβολή και τη διεύρυνση των κατακτήσεων, θα αποκρούει κάθε υποχώρηση και όλες τις επιθέσεις κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, θα προωθεί το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής υπέρ των εργαζομένων.

Για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση χωρίς αναμονή και «περιόδους χάριτος». Για την ταξική ανασυγκρότηση και την είσοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο, με νέα απαιτητικότητα και μαχητικότητα.

Για να ξηλωθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα και οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για ουσιαστικές κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων και σε βάρος του κεφαλαίου.

Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και τη συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, για την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και μια άλλη ηγεμονία μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ με την πολιτική του δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ιστορικής περιόδου.

Για να δοθούν βαθιές στρατηγικές απαντήσεις στα μεγάλα ιστορικά ερωτήματα που θέτει στην εργατική τάξη και τον λαό η δομική και αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση, από τη σκοπιά της αναγκαιότητας της κοινωνικής επανάστασης, της κυβέρνησης και εξουσίας των ίδιων των εργαζόμενων και της σύγχρονης σοσιαλιστικής κομμουνιστικής προοπτικής.

Tα μέλη και oι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και η Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση, με πνεύμα μαχητικό και ενωτικό θα μπουν στην κρίσιμη πολιτική – εκλογική μάχη και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της».