Στην Μπολόνια της Ιταλίας, από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση πλακιδίων και ειδών υγιεινής.

Οι μεγαλύτεροι οίκοι πλακιδίων και ειδών υγιεινής, έμποροι, εργολάβοι, αρχιτέκτονες και διακοσμητές από όλο τον κόσμο ήταν εκεί.

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ 1Η Κατερίνα Ιωαννίδου, ιδιοκτήτρια του εν Κομοτηνή Show Room Design Materials, έμπορος, κατασκευάστρια έργων και διακοσμήτρια, ήταν επίσης παρούσα, και μας μεταφέρει το κλίμα και τις τάσεις της αγοράς.

«Η απόλυτη επιστροφή στα υλικά που προσομοιώνουν τη φύση. Απομίμηση ξύλου, πέτρας, μαρμάρου, δημιουργούν ένα ισορροπημένο φυσικό και ήρεμο αποτέλεσμα. Οι τόνοι είναι γήινοι και το πράσινο δεν λείπει από κανένα περίπτερο. Οι διαστάσεις στα πλακίδια μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας το 1,60 Χ 3,00 μέτρα! Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πλακίδια πάχους δύο εκατοστών που τοποθετούνται χωρίς κόλλα, χωρίς τσιμεντοκονία, πάνω στο χώμα, επιτρέποντας στην πρασινάδα να φυτρώσει ανάμεσα τους… Η υπερβολή των παλαιότερων ετών δίνει τη θέση της στην απλότητα, η οποία κερδίζει την παράσταση μέσα από την ποιότητα των υλικών…».