Απαντώντας την απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη αναφορικά με τις αιτιάσεις της για τα θέματα της πολιτικής προστασίας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κ. Φελίνα Καζάκου αναφέρει:

«Ο κος Πετρίδης μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου, εξακολουθεί να αδυνατεί να εξηγήσει την έλλειψη πρωτοβουλιών και ευθυνών της διοίκησής του, και αναζητά   αποδιοπομπαίους τράγους.

Μετά, από άπειρες δικαιολογίες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες τις ημέρες της χιονόπτωσης και τις πρόσφατες ευθύνες που επέρριψε στους επαγγελματίες και πολίτες της πόλης, τώρα αποφάσισε, ότι  ευθύνες φέρει και η αντιπολίτευση.

Ακολούθως, σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ, αντί να απαντήσει ευθέως στους πολίτες και να ζητήσει συγνώμη αναγνωρίζοντας την ανεπάρκεια λειτουργίας του μηχανισμού, αναφέρθηκε στη δική μου απουσία από την σύσκεψη της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενη σε αυτή την πληροφορία έχω να δηλώσω τα εξής:

  • Μετά από δώδεκα χρόνια εθελοντισμού, προσφοράς και παρουσίας μου στα κοινά ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, του Δήμου Κομοτηνής, έμαθα να υπηρετώ με ευθύνη τον ρόλο μου και να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Θα ήμουνα η πρώτη που θα ζητούσε συγνώμη από τους συμπολίτες μου για τις όποιες ευθύνες
  • Πρόσφατα σας ζήτησα να προχωρήσετε σε σύγκλιση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την λήψη μέτρων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν ανακοινωθεί, αλλά εσείς δηλώνεται ικανοποιημένος και έτοιμος… σύμφωνα με ποιες αποφάσεις και ποια μέτρα;;
  • Τέλος, θα ήταν κόσμιο από μέρους σας, πριν ρίξετε λάσπη στον ανεμιστήρα κατηγορώντας εμένα προσωπικά και το κο Γραβάνη, να ζητήσετε δημόσια συγνώμη και να αναζητήσετε τις ευθύνες και τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε προσκληθεί στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της επιτροπής και για το λόγο αυτό δεν γνωρίζαμε για την πραγματοποίησή τους.

Ποτέ, δεν δημοσιεύτηκε πρόσκληση σύγκλιση της επιτροπής, στο web site του Δήμου, στη Διαύγεια, αλλά κυρίως δεν λάβαμε πρόσκληση αυτής, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, τόσο εγώ όσο και ο κος Γραβάνης. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από την μη ύπαρξη αποδεικτικού παραλαβής αυτής, καθώς και από την παραδοχή δημοτικών υπαλλήλων για την πιθανή μη απόδοση των προσκλήσεων.

Επομένως, κε Πετρίδη προτείνω να μείνετε ψύχραιμος και να υπηρετήσετε με ευθύνη αυτό που οι πολίτες σας ανέθεσαν να κάνετε. Την ενέργειά σας για επικοινωνιακές κορώνες, οι οποίες δεν έχουν βάση και σας εκθέτουν, να την εξαντλήσετε στην ουσία, ώστε οι συμπολίτες μας να μην αντιμετωπίσουν ξανά παρόμοιες καταστάσεις λόγω της δικής σας ολιγωρίας.

Όσο για το ρόλο της αντιπολίτευσης να είστε βέβαιος ότι τον γνωρίζουμε και τον υπηρετούμε όπως οφείλουμε….

Άλλωστε οι πολίτες αποφάσισαν εσείς να διοικείτε… και φέρετε την όποια ευθύνη λειτουργίας του Δήμου. Συνεπώς πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Για την δημοτική παράταξη «Εμείς …η πόλη»

Η επικεφαλής Καζάκου Φελίνα