Αντίστροφη μέτρηση και με τη βούλα, για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Υπογράφηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης και του Ιδρύματος Νιάρχου.
ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 2 - Αντίγραφο

Αλέξης Τσίπρας για νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής: «Μεγάλο έργο, σε μια πόλη της Θράκης η οποία δεν χωρά αμφιβολία ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας».

Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος, μέσω του οποίου θα λάβει σάρκα και οστά η δωρεά ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος για την ανέγερση Μονάδων Υγείας στη χώρα, μεταξύ των οποίων και το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η σχετική τελετή έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, και σε αυτήν μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέλη της κυβέρνησης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης, ο Διοικητής του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης, και οι Βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ. 

Αλέξης Τσίπρας: «Πλέον στην Ελλάδα η στήριξη της Δημόσιας Υγείας δεν θεωρείται περιττό δημοσιονομικό βάρος».

«Η δωρεά θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες, διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Πλέον στην Ελλάδα έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού. Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία».

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ».

Αναφέρθηκε ακόμη στη στενή συνεργασία με το Ίδρυμα τα τελευταία χρόνια μέσα από την οποία, μέσα από την οποία μεταξύ άλλων, με δωρεά ύψους 14 εκατομμυρίων έχουν αποκτηθεί 143 ασθενοφόρα που κατανεμήθηκαν πανελλαδικά καθώς 10 γραμμικοί επιταχυντές στα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες των καρκινοπαθών. «Έχουν ήδη προχωρήσει στοχευμένες κτιριακές παρεμβάσεις, ο περαιτέρω εξοπλισμός νοσηλευτικών μονάδων, η παροχή επιπλέον κινητών ιατρικών μονάδων για εξετάσεις πληθυσμών της υπαίθρου καθώς και η χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», επισήμανε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, και προσθέτοντας πως «όπως φαίνεται λοιπόν αυτά ήταν μονάχα η αρχή», μίλησε για τον επερχόμενο σχεδιασμό, για «ένα νέο μεγάλο σχέδιο εκτεταμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας».

Εστιάζοντας, δε, στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το χαρακτήρισε «μεγάλο έργο, σε μια πόλη της Θράκης η οποία δεν χωρά αμφιβολία ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας».

«Θέλω από την πλευρά μου να δεσμευθώ ότι από την Πολιτεία θα γίνουν τα δέοντα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό διαδικαστικό εμπόδιο ή γραφειοκρατικό κώλυμα, για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη υλοποίηση όσων συνυπογράψαμε σήμερα», διαβεβαίωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «θα επιδιώξουμε ως ελληνική κυβέρνηση τη στενή και παραγωγική συνεργασία με τους ανθρώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος καθ’ όλη την πορεία των έργων».

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στον άνθρωπο που θα βάλει την αρχιτεκτονική υπογραφή του στα Νοσοκομεία που θα κατασκευαστούν στην Κομοτηνής, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα: «Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια αναφορά σε μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη πλευρά της σημερινής ημέρας, που έχει και αυτή τη σημασία της. Περιποιεί τιμή για τη χώρα και τον λαό μας να έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό ανθρώπων που το έργο τους απολαμβάνει καθολικής διεθνούς αναγνώρισης και αποτελούν πρωτοπόρους στον τομέα τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο. Ο αρχιτέκτονας από τη Γένοβα λοιπόν θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του στην κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood