Τη μεταφορά των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή του Χαλκερού, στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου εντός της πόλης της Καβάλας, αποφάσισε η Κυβέρνηση, προκαλώντας την αντίδραση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη.

Η κυβερνητική απόφαση αντικρούει στην κοινή θέση του συνόλου των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής (Μητροπολίτη, Περιφερειάρχη, Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων, κ.λπ.), που ομόφωνα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση προσφύγων εντός του ιστού της πόλης της Καβάλας.

Σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Παυλίδης στους συναρμόδιους Υπουργούς, Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα, και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ι. Μουζάλα, καθώς και στους Βουλευτές του Νομού Καβάλας, αναφέρει: «Ο επαναπροσδιορισμός της θέσης εγκατάστασης των προσφύγων είναι απαραίτητος ώστε να μη διαταραχθεί η τουριστική κίνηση της Καβάλας στις δύσκολες αυτές μέρες. Επιπλέον το στρατόπεδο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την ακτογραμμή και πολύ κοντά από ευρεία ακτή λουομένων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η εικόνα που θα αναπαράγεται πανελληνίως, είναι ότι εντός της πόλης της Καβάλας βρίσκεται Κέντρο Φιλοξενίας με την αντίστοιχη κίνηση, που δυστυχώς για κάποιους λειτουργεί αποτρεπτικά».